Tarina

Fantasia, johon ei kuulu ananas

Nuovo on italiaa ja tarkoittaa uutta. Nuåvo taas on poria ja tarkoittaa poikkeuksellisen hyvää ruokaa, juotavaa ja palvelua – tavallaan siis myös jotain uutta.

Vuoden 2020 alussa porilaiset Juha ja Åsa pakkasivat laukkunsa ja suuntasivat Firenzeen oppimaan oikean pizzan valmistumisen saloja. Mielen perukoilla kyti haave ihan omasta ravintolasta, jossa rakkaus ruokaan saisi kaveriksi laadukkaat raaka-aineet ja upeat puitteet. Ja ehkä myös ujo toive siitä, ettei pizza tarkoittaisi Porissa pelkkää täyteenahdettua piirakkaa.

Firenzen kahden viikon kurssitukseen kuului ensin viikko opiskelua ja sen jälkeen viikko tiukkoja työpäiviä oikeassa italialaisessa ravintolaympäristössä. Oppia kertyi ja kiirettä piti.
Muista tehdä taikina huolella – se on hyvän pizzan perusta. Valmista aina oma tomaattikastike. Käytä tuoreita raaka-aineita. Paista tuote 400-500 -asteisessa uunissa muutama minuutti, viimeistele ja tarjoile mahdollisimman pian.

Näihin oppeihin nojaten nousi heinäkuussa 2020 Porin Antinkadulle Juhan ja Åsan oma ravintola – Nuåvo. Se sisustettiin tyylillä ja maustettiin kaksikon ravintola-alan kokemuksella ja taloushallintotaidoilla. Mukaan heitettiin vielä muutama kuutio taitavaa henkilökuntaa ja yhdistettiin jokainen osa-alue tilanteeseen sopivan viinin kanssa.

Sen jälkeen annettiin vain maineen kohota.

Kun tuut Porriin, sut laitetaan pärekorriin. Ja sitte annetaa lättyy.